HÍrképekOnline

HírképekOnline
hirkepek.hu

Jelenlegi látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa51
mod_vvisit_counterTegnap139
mod_vvisit_counterEzen a héten190
mod_vvisit_counterMúlt héten1036
mod_vvisit_counterEbben a hónapban3520
mod_vvisit_counterUtolsó hónapban5703
mod_vvisit_counterÖsszes látogató439770

Látogatók 2
2022-05-24 06:33

Megalakult az új képviselő-testület

Október 30-án, szerda délután tartották az önkormányzati választást követően az első, alakuló képviselő-testületi ülést a Városháza dísztermében ünnepélyes körülmények között, sok vendég, köztük Hadházy Sándor országgyűlési képviselő részvételével. A bő egyórás ülést követően Fülöp Zsolt polgármester – a képviselők nevében is – beszélgetésre, koccintásra hívta a jelenlévőket.
(forrás:szentendre.hu)
képek: https://szentendre.hu/megalakult-az-uj-kepviselo-testulet/?fbclid=IwAR1r9K8HWusfnCTHQAqG6iYITbYXXJdvqUAE5r1k_uABXm-0yKCsy-cxRHA

Képviselők eskütétele

Az ülés Horváth Ákos, a Helyi Választási Biztosság tagjának beszámolójával kezdődött, aki részletesen ismertette a választás eredményét, mely öt évre meghatározza

Szentendre jövőjét. Tíz képviselő az egyéni választókerületekből jutott be a TESZ jelöltjeként, négyen pedig a kompenzációs listán szereztek mandátumot a Fidesz-KDNP színeiben, így a testület létszáma – a polgármesterrel együtt – 15 fő.

 

Horváth Ákos beszámolója után Zakar Ágnes (Fidesz-KDNP) megköszönte mindenki munkáját, aki a választáson közreműködött, valamint a korábbi városvezetés munkáját. Elmondta, hogy tiszta helyzet állt elő, hiszen mind a tíz egyéni körzetben az új polgármester csapata jutott a testületbe, és ez, tapasztalatból is tudja, szép, de nagy felelősséggel járó feladat, melyhez sok sikert kívánt. Egyúttal bejelentette, hogy négyen frakciót alkotnak, melynek vezetője Laárné Szaniszló Éva lesz. Hozzátette, hogy konstruktív ellenzék szeretnének lenni, és minden, a város érdekében hozott intézkedést megszavaznak Szentendre szépülése, gyarapodása érdekében.

Következett a képviselők közös eskütétele, illetve a képviselői megbízólevelek átvétele ABC-sorrendben: dr. Almási Csilla (TESZ), Boda Anna (Fidesz-KDNP), Drávucz Zsolt (TESZ), Helyes Imre (TESZ), Hernádi Krisztina Nóra (TESZ), Kiss Károly Andrásné (Fidesz-KDNP), Laárné Szaniszló Éva (Fidesz-KDNP), Lang András (TESZ), Magyar Judit (TESZ), Pál Gábor (TESZ), Szegedi István (TESZ), Szűcs Katalin (TESZ), Zakar Ágnes (Fidesz-KDNP).

Polgármesteri eskütétel

A képviselők után Fülöp Zsolt polgármester mondta el esküjét, majd – kicsit elérzékenyülten – megköszönte családja segítségét, támogatását az elmúlt időszakban. Bejelentette, hogy a képviselők mostantól egy kerekasztal körül ülnek (egyelőre kör alakban elhelyezett asztaloknál), ami az összekapcsolódás szimbolikája, mert mindenkire szükség van az asztal körül, és együtt kell szolgálni Szentendrét. Szeretné, ha ez a jelkép végigkísérné az ötéves együttműködésüket, ezért a megbízólevelek mellett minden képviselő Szentendre-kitűzőt is kapott. Tisztában van azzal, hogy lesznek viták, nem lesz mindig egyetértés, de a feladatuk, hogy elsősorban ne egymásra figyeljenek, hanem arra, amit a szentendreiek mondanak. Majd megköszönte azok bizalmát, akik rá szavaztak, a többieknek pedig üzente, hogy jó kezekbe került a város, és szeretne együtt dolgozni mind a 14 képviselővel, mert ők nem pártokat, érdekcsoportokat, hanem embereket képviselnek.

A képviselők ezek után a polgármester illetményéről szavaztak, ami formális határozathozatal volt, mert a főállású polgármester törvényben megállapított díjazásától a képviselő-testület nem térhet el.

Alpolgármester-választás

Következő napirendi pontban az alpolgármester megválasztására, valamint illetményének megállapítására került sor. Alpolgármesternek – a polgármester javaslatára, titkos szavazással – Pilis Dániel képviselőt választották meg a képviselő-testület megbízatásának időtartamára. A szavazás után az új alpolgármester ünnepélyes eskütétele következett, majd Pilis Dániel elmondta, hogy az Ábrányi Emil-program megvalósításáért fog dolgozni, melynek főbb pontjai: közösségi tervezés, a városrészi költségvetés bevezetése, a SZÉSZ (Szentendre Építési Szabályzata) és a városi közlekedés felülvizsgálata.

SZMSZ-módosítás

Következő napirendi pontban került sor az SZMSZ (Szervezeti és Működési Szabályzat) felülvizsgálatára, de még a szavazásra bocsátás előtt – mivel a tervezett módosítás többek között az ülésrendet is érintette – Laárné Szaniszló Éva (Fidesz-KDNP) kérte, hogy a négytagú frakciójuk egy blokkban maradhasson. Fülöp Zsolt válaszában elmondta, hogy a városban is egymás mellett élnek a különböző világnézetű emberek, és az általuk javasolt ABC-rend alapú ülésrend – mint ahogyan a körasztal is – egy jelkép, amelynek szellemében szeretne a városért dolgozni. Zakar Ágnes kérte, hogy a polgármester vegye figyelembe a kérésüket, mert szerinte ez beleférhet az együttműködésbe, és nem veszélyezteti a működést.

Végül a határozati javaslatról az eredeti szöveggel szavaztak, és 11 igennel elfogadták az SZMSZ-módosításokat, melynek hatályba lépését követően kerül sor az új bizottságok tagjainak megválasztására.

Testületi ülések 2019-ben

A képviselők utolsó napirendi pontként megszavazták a 2019. évi munkatervet, mely alapján az alábbi időpontokban tartják az idei testületi üléseket: november 13. szerda, december 11. szerda.

A 15 órakor kezdődő testületi ülések továbbra is nyitottak, az érdeklődők a karzatról kísérhetik figyelemmel a képviselői munkát és döntéshozatalt.

 
Névnap
Ma 2022. május 24., kedd, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
Hírajánló
VÁLASZTÁS 2022.

Sírni csak a győztesnek szabad!

Minden választáskor felkorbácsolódnak az indulatok pro és kontra, ez természetes. A jelölteket támogatók - korrekt esetben - a jelöltjük előnyeit mutatja be, felsorolva életrajzát, eddigi munkásságát, jövőbeni terveit, stb.. . Próbálják befolyásolni a meggyőzni a választópolgárokat, hogy miért az ő jelöltjüket támogassák. Ez így helyes is. A választás napján, a választók és a támogatók behúzzák a "ikszet" a számukra megfelelő helyre és este 19 óra után várják az eredményeket. A választási bizottság által kihirdetett eredmény végleges. Lehet ellene hadakozni,

15 éve Szentendre Éjjel - Nappal 2006 - 2020.

15 éve Szentendre Éjjel - Nappal 2006 - 2020.

15 évvel ezelőtt, Kriaszter Attila ötletére döntött úgy a város, hogy hagyomány teremtő szándékkal megszervezi és megrendezi, a Szentendre Éjjel - Nappal nyitva című kulturális - és gasztronómiai programokban bővelkedő 3 napos programsorozatot. A programfüzet innét letölthető.

----------------------------------------------------------------------------------------

2006. augusztus 17. csütörtök

Szentendre éjjel - nappal nyitva
sajtótájékoztató

(A logora kattintva, megnyílik a képtár)

Idén első alkalommal rendezik meg a „Szentendre éjjel-nappal nyitva” programsorozatot. Szentendre vendéglősei, galériásai, üzlettulajdonosai összefogtak a város polgármesterével és más aktív, a városért tenni akaró személyiségekkel, hogy ismét pezsgést hozzanak a korábban aktív kulturális életéről ismert „kis ékszerdobozba”.
Szentendrét sokan évtizedek óta a Dunakanyar kapujának, a Művészetek Városának nevezik,

Fotoriporter nyerte a nyúl fogó versenyt

Fotoriporter nyerte a nyúl fogó versenyt

Koránkelők világbajnoksága

Belgrád, 1970. április 28. Kocsis Tamás, az MTI tudósítója írja:

A sokfajta különleges világbajnokság között is nyilván a legmeglepőbbek közé tartozik a legújabb: a koránkelők Jugoszláviában most megtartott világbajnoksága.
A verseny első számú feltétele: start minden számban hajnali öt óra öt perckor, s a versenyzőknek egyenesen az ágyból kellett a zombori versenypályára befutniuk.

Meghalt Tóth Antal művészettörténész

Meghalt Tóth Antal művészettörténész
1945 - 2020

Sokunk egykori kollégája, ismerőse, Tóth Antal művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Szobor osztályának egykori vezetője, hosszú súlyos betegség

Megalakult az új képviselő-testület

Október 30-án, szerda délután tartották az önkormányzati választást követően az első, alakuló képviselő-testületi ülést a Városháza dísztermében ünnepélyes körülmények között, sok vendég, köztük Hadházy Sándor országgyűlési képviselő részvételével. A bő egyórás ülést követően Fülöp Zsolt polgármester – a képviselők nevében is – beszélgetésre, koccintásra hívta a jelenlévőket.
(forrás:szentendre.hu)
képek: https://szentendre.hu/megalakult-az-uj-kepviselo-testulet/?fbclid=IwAR1r9K8HWusfnCTHQAqG6iYITbYXXJdvqUAE5r1k_uABXm-0yKCsy-cxRHA

Képviselők eskütétele

Az ülés Horváth Ákos, a Helyi Választási Biztosság tagjának beszámolójával kezdődött, aki részletesen ismertette a választás eredményét, mely öt évre meghatározza

Sírni, csak a győztesnek szabad. vagy Jézusmária, győztünk!
Sírni, csak a győztesnek szabad. vagy Jézusmária, győztünk!
Önkormányzati Választás 2019.

Minden választáskor felkorbácsolódnak az indulatok pro és kontra, ez természetes. A jelölteket támogatók - korrekt esetben - a jelöltjük előnyeit mutatja be, felsorolva életrajzát, eddigi munkásságát, jövőbeni terveit, stb.. . Próbálják befolyásolni a meggyőzni a választópolgárokat, hogy miért az ő jelöltjüket támogassák.Ez így helyes is.A választás napján, a választók és a támogatók behúzzák a "ikszet" a számukra megfelelő helyre és este 19 óra után várják az eredményeket. A választási bizottság által kihirdetett eredmény végleges. Lehet ellene hadakozni, ez általában eredménytelen. Tehát, megvan a győztes. A támogatói örülnek, az ellentábor bánatos. (Sírni, csak a győztesnek szabad. vagy Jézusmária, győztünk!)
Úgy gondolom, attól kezdve, hogy kihirdették a győztest, őt mindenkinek támogatni kell, mert ha ő jól végzi a munkáját, akkor az országnak, megyének, településnek is hasznára válik, függetlenül, hogy az egyes ott lakó rá szavazott vagy sem.
Önkormányzati választások 2019.

Dumtsa Jenőt — egyedüli jelöltként — "egyhangú felkiáltással" ismét polgármesterré választották.
(A képviselőtestület 1902. október
25"( ülésének jegyzőkönyve)

SPACE - Deim Balázs fotókiállítása a Partmoziban

SPACE - Deim Balázs fotókiállítása a Partmoziban
2019. március 14.

Vincze Ottó képzőművész, égboltos megnyitóbeszéde:

Kedves Barátaink! A mostanra kialakult helyzetben Deim Balázs vállalta magára, hogy engem kér fel kiállítása megnyitására, annak minden következményével.

Hazatérés - Zarubay Bence retrospektív kiállítása

Hazatérés - Zarubay Bence retrospektív kiállítása

Zarubay Bence 47 éves, Szentendrén élő és alkotóművész. Festő, grafikus, nyomdász, fotós, zenész, lovas és andragógus egy személyben.

Az andragógia a felnőttképzés tudománya; a felnőttek iskolai

Elhunyt, Papachristos Andreas szobrászművész

Elhunyt, Papachristos Andreas szobrászművész

Életének 82. évében, 2019. február 5-én elhunyt Papachristos Andreas szobrászművész, a Szentendrei Új Művésztelep alapítótagja.

A HÓNAP MŰTÁRGYA II. – Vincze Ottó műtárgyegyüttese

A HÓNAP MŰTÁRGYA II. – Vincze Ottó műtárgyegyüttese

A Városháza előterében egy, a szentendrei kortárs művészeket bemutató új képzőművészeti sorozat indult, amelynek keretében a látogatók egy elemzéssel kísért művet,

VAJDA LAJOS EMLÉKKIÁLLÍTÁSA A NEMZETI GALÉRIÁBAN 1978

A szentendrei művészet forrásai
VAJDA LAJOS EMLÉKKIÁLLÍTÁSA A NEMZETI GALÉRIÁBAN

Vajda Lajos műveinek régóta várt retrospektív tárlatát októ- 3 bér elsejéig tekinthetjük meg a Magyar Nemzeti Galériában, | hétfő kivételével, naponta 10 és 18 óra között.

Sziráki Ferenc emlékére

Sziráki Ferenc, városunk egykori (1957-1967) tanácselnöke, 2018. október 3-án életének 93. évében elhunyt.
Ezzel a régi interjúval idézzük fel emlékét.

Mit tartogat 1966?
ÚT, CSATORNÁZÁS, LAKÁSOK

Munkatársunk felkereste Sziráki Ferencet, a városi tanács elnökét, akitől az idei évre vonatkozóan a következő tájékoztatást kapta:
— Az 1966-os év jelentős fejlődést biztosít városunknak. Az elmúlt három éven keresztül,

Kiről és mikor nevezték el városunkat Szentendrének ?

Kiről és mikor nevezték el városunkat Szentendrének ?

Elsősorban minket, szentendreieket, érdekel a fenti kérdés tisztázása, de idegen- forgalmi szempontból is szükség van erre.

Szigeti veszedelem - Zrínyi szózata vitézeihez

Szigeti veszedelem - Zrínyi szózata vitézeihez
(részlet)

24. Mindenfelől ránk néz az nagy keresztyénség,
Mi vitéz kezünkön van minden reménség;

Birka csárda és Postás strand

A Mathiász Tsz impozáns vendéglő építését vállalta el a postás strandon. "Már ilyen korai stádiumban is látható: nem mindennapi épülettel gazdálkodik majd a város.

Az intelligencia felbukkanása

Emergence of Intelligence (Az intelligencia felbukkanása)

 

Napjainkban a mesterséges intelligencia a computer science talán legkurrensebb területe. A világ legrangosabb egyetemei és kutatóintézetei kutatják,

Országzászló avatás

A TURISTA VIDÉK ORSZÁGZÁSZLÓ AVATÁSA.
A Magyar turistatársadalom nagyszabású hazafias megmozdulása volt a Szentendre feletti Kőhegy magaslatán emelt országzászló felavatása, amelyen 4o

Szentendreiek százöt éve járhatnak moziba

Film és fotográfia Szentendrén

Falk Lajos visszaemlékezése a moziról
1974. június 21-én

Abban az időben (912-re emlékszem vissza) bizony hetenként egyszer vagy kétszer volt mozi-előadás Szentendrén. Ezt a mozi tis az édesapám szervezte meg. Úgy történt a dolog,

Az oroszok már a műteremben vannak

Az oroszok már a műteremben vannak

Az oroszok már Szentendrén vannak?

Hétszáz fős művészeti egyetemet hoznának létre a festők városában · Nagy üzlet a felsőoktatás

MNO.hu Végh Attila 2005. augusztus 23., kedd 01:00

Az Orosz Föderáció kulturális minisztériuma művészeti főiskolát kíván létrehozni Szentendrén. A hétszáz főt befogadó tanintézmény terve nagy vihart kavart a városban, a helyi lakosok petíciót nyújtottak be

Keresés a honlapon